Je beschadigde auto verkopen?

Home / Je beschadigde auto verkopen?

2010_mustang_convertible_3978957062Zit je met een beschadigde auto, dan is dat natuurlijk niet prettig. Je rijplezier wordt er automatisch minder door, en de waarde van de auto ook.
Nou is dat niet zo erg als je toch niet van plan was de auto te verkopen. Een beschadigde auto kun je net zo goed afrijden als iedere andere auto.
Maar als je de auto wilt verkopen kan het wel lastig zijn. Voor een lichte schade moet je een bedrag aftrekken van de prijs die je zou willen vragen. Nou kan dat de auto wel weer aantrekkelijker maken. Een koper krijgt dan als het ware korting voor een schade die niet zo heel belangrijk is. In een advertentie is het zeker het vermelden waard.
Daarnaast moet je natuurlijk gewoon een goede advertentie zetten, waarbij je de voordelen van de auto sterk belicht, en de nadelen – zoals die schade – eerlijk vermeld.
Wat je ook kunt doen is de auto veilen, of te koop aanbieden aan een auto-opkoper. Er zijn websites waarop je heel eenvoudig je auto kunt verkopen, ook een beschadigde auto. Dat kan zelfs als er sprake is van meer dan een lichte schade. De waarde is dan wat minder gemakkelijk te bepalen, dus de opkoper zal ervoor langs komen. Hij kan dan beoordelen hoeveel de auto nog waard is aan de hand van de waarde van verkoopbare onderdelen. Of misschien is de auto toch nog wel op te knappen, en kan hij vervolgens verkocht worden in een land, waar schade aan een auto minder belangrijk is.
Zo zijn er diverse mogelijkheden om een beschadigde auto te verkopen.