mijn auto waarde

Home / mijn auto waarde

De waarde van je auto kun je schatten door hem te vergelijken met andere auto’s die te koop staan en ongeveer overeen komen. Waar je dan op moet letten zijn bouwjaar, kilometerstand, type motor (qua brandstof en qua inhoud), apk-keuring, het merk en het type van de auto. Mogelijke schades zijn natuurlijk ook belangrijk, net als eventuele extra opties. Er zijn enkele zeer gewilde opties, die de waarde van je auto zullen verhogen, zoals airconditioning of – nog waardevoller – climate control, metallic lak, een automatische versnellingsbak, lederen bekleding, of een derde zitrij. Als je kijkt naar vergelijkbare auto’s zul je zien dat er voor auto’s met die opties meer gevraagd wordt.
Als je nou de waarde van je auto wilt bepalen, neem je ongeveer het gemiddelde wat er voor deze auto’s gevraagd wordt.
Ook kun je het laten bepalen op verschillende websites. Je voert dan gegevens in, zoals het bouwjaar en de kilometerstand, en het kenteken. Het kenteken geeft inzage in de RDW-gegevens, die daaraan gekoppeld zijn bij de registraties van de RDW.
Een bedrijf kan dan de waarde van je auto gemakkelijk inschatten en zal met een prijs komen.
Als je nou niet alleen wil weten wat je auto waard is, maar hem ook wil verkopen, ben je op zo’n website ook aan het goede adres. Je kunt hem daar namelijk heel gemakkelijk verkopen voor de net berekende dagwaarde. Meer dan die gegevens invullen hoef je dan niet te doen, want het bedrijf regelt de verdere afhandeling. Het haalt de auto op, maakt het geld over, en geeft je het vrijwaringsbewijs. heb je nog meer vragen over auto en wil je daar graag meer van weten? neem dan contact met ons op